Ремонтират улиците в Твърдица, строят и спортно игрище

Мисия Бургас

19-12-2013, 12:55

Снимка:

bg.wikipedia.org

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Твърдица прави кът на славата в памет на Никола Станчев

По идея на жителите ще се търси възможност за подмяна на оградата на детската градина

"През новата година младежите в Твърдица ще имат ново спортно игрище, на което да тренират. Предвидени са и средства за ремонт на улиците, където това е наложително". Това заяви зам.- кметът по строителството Костадин Марков на провелото се вчера обществено обсъждане на бюджет 2014 година в селото.

Веднага след това той очерта рамката на бюджета и запозна присъстващите с предстоящите проекти за следващата година.

По идея на жителите тук ще се търси възможност за подмяна на оградата на детската градина. Обмисля се и изграждане на обществена тоалетна и чешма.

На срещата се засегна и един от основните проблеми за жителите на селището. Той е свързан с мръсната канализация и липсата на водопровод.

"Ще направим всичко възможно да изготвим работен проект за смесена канализация на селото, който ще бъде внесен за одобрение в Басейнова дирекция - Варна. Това е единственото решение към настоящия момент и една от основните стъпки за разрешаването му" - поясни зам.-кметът Марков.

В срещата взеха участие още кметът на село Твърдица Сотир Йовчев, Веселин Василев - директор на дирекция УКОРС и общинският съветник Калчо Белов.