Община Карнобат отличник, изпраща годината без задължения

Финансовият отчет показва, че има преходен остатък от 500 хил. лв.

Без задължения към фирми и доставчици ще приключи годината община Карнобат. Финансовият отчет за 2013-а показва, че има преходен остатък от 500 000 лв., съобщиха от местната администрация. 

Към добрите новини кметът Георги Димитров и екипът му добавят и придобиването на новата пететажна сграда за нуждите на администрацията, за която вече е осигурена половината сума по договора за покупка.

"Изпълнението на собствените ни приходи е в размер на 123%. По план върви и изпълнението на европейските проекти, чиято реализация ще продължава и през следващата година", каза кметът Георги Димитров.

Той уточни, че проектобюджетът за 2014 г. е в размер на 14 250 000 лв., което е със 700 000 лв. повече спрямо 2013 г. В тази сума не са включени средствата, идващи от европейско финансиране.

Рамката на бюджета беше публично обсъдена на 17 декември. В заложените параметри са взети предвид и постъпилите над 40 предложения. За следващата година са предвидени повече средства, които ще бъдат насочени към спортни, социални и клубни дейности. Заложена е солидна капиталова програма, която обхваща и основни ремонти на осем улици в Карнобат.

По същите отсечки с ресурс на ВиК ще бъде подменена и подземната инфраструктура. Предвидени са сериозни средства и за изготвяне на проекти, с които общината да кандидатства през новия програмен период 2014-2020 г.

"Бюджет 2014 е с оптимална натовареност, доближаваме се до равнището за 2013-а. Това означава, че ни очаква напрегната и изпълнена с предизвикателства година, за която имаме амбицията да е по- добра от предходната”, каза още градоначалникът.