Студенти събраха 1300 лева за Мария (СНИМКИ)

Колеги помагат на болната Мария, организираха благотворителен търг

Вчера в сградата на Ректората на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” се проведе благотворителен търг, част от Кампанията „Бъди човек, дари живот”, която се организира от Студентски съвет към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” и е в подкрепа на Мария Даракчиева, студентка от университета. По време на благотворителното събитие бяха събрани над 1300 лева.
За търга бяха дарени много предмети, картини и бутилки вино, в помощ на момичето. Събитието започна в 18:30ч. в 6-та аудитория на университета, представено от водещите Венцислав Джамбазов и Емил Боев – студенти 4-ти курс, специалност Актьорско майсторство за драматичен театър към ПУ. Бяха разиграни над 30 предмета, като 3 от тях бяха дарени от Ректора на университета проф. д-р Запрян Козлуджов. Като ценител на виното, той дари бутилка 17 годишно вино и 2 колекционерски издания на албум „The Bulgarian icon”, преведени на 2 езика – английски и испански.
Участие в търга взеха Ректора на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, проф. д-р Запрян Козлуджов, зам.-ректора Георги Тотков, помощник-ректора Румен Киров, представители на Студентски съвет, преподаватели и студенти на Химически факултет, както и други гости. На търга присъстваше и зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, който се сдоби с оригинална фланелка на ФК Ботев Пловдив с автографи на футболистите. Други предмети бяха спечелени от студенти, като една от картините, ще бъде осветена в църква и лично подарена на Мария с пожелание за бързо възстановяване.

Студентите правят ежедневен благотворителен базар пред входа на Ректората и на новата сграда на Университета. За 21 декември са планирали благотворителни постановки в Учебния театър, вход 10 лева.

20-годишната Мария е с бъбречна недостатъчност. Майка й става донор, дарява своя бъбрек, но трансплантацията се оказала неуспешна. Мария се нуждае от помощ, спешно. Има надежда за нова операция в чужбина и лечение. Трябват 92000 евро, като за болното момиче до момента са събрани около 40 000 лева.

Всеки може да помогне на следните дарителски сметки на името на Мария Даракчиева:

BG19 UNCR 7000 1521 0003 71 – в евро – клон 381.

BG15 UNCR 7000 1521 0004 43 – в лева – клон 381.