Бял гълъб кацна на гроба на Калоянчев

Вдовицата на големия актьор не сваля траура

Бял гълъб кацнал на гроба на великия Георги Калоянчев в деня на първата годишнина от неговата смърт, научи „Всеки ден". Големият комик почина на 18 декември м.г. месец преди да навърши 88 години. Той бе погребан в Алеята на творците на Централните софийски гробища.

Роднините и най-близките приятели, дошли да го почетат, забелязали бялата птица, която се разхождала величествено върху гроба. Белият гълъб се смята за символ на Светия Дух. Неговата поява означава, че човекът е благословен от Господа, разтълкуваха знамението близки до легендарния актьор.

Калата наистина бе благословен от Бог, той имаше изумителен талант, добавиха те. В деня на годишнината от кончината му семейството направило скромна панихида на гроба, а след това събрало и познати вкъщи. Вдовицата на Георги Калоянчев - Валя, вече година не сваля траура и продължава да ходи в черно. Още сутринта тя отишла да почете мъжа си заедно с двамата си синове - Ивайло и Явор.

Валя запалила свещичка в памет на съпруга си и първа положила цветя на гроба му. Тя често навестява покойния си мъж, не може да го прежали, все плаче, като дойде тук, разказаха пред „Всеки ден". Калата не си отиде забравен, но си замина огорчен, защото не можеше да се движи и да играе на сцената на любимия си Сатиричен театър, коментираха негови колеги. Това бе най-голямата му мъка - че не може да радва любимата си публика. Той живееше заради нея и именно затова напълно заслужи званието „Народен артист", смятат в гилдията.

източник: vsekiden.com