"Оставка по Коледа" събира стотици бургазлии до Часовника

Мисия Бургас

22-12-2013, 11:36

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съкратените корабостроители продължават с протестите

Искаме нови избори, а не икономически групировки да правят каквото си искат с България, пишат организаторите

Коледен протест срещу кабинета Орешарски ще се проведе и в Бургас. Той е част от националия "Оставка по Коледа", като повече от 20 града в цялата страна ще се вдигнат на бунт срещу правителството на 26-и декември.

"Донесете си нещо написано на бял лист, доведете близки и приятели. Нека покажем, че това повече не може да продължава. Искаме ИЗБОРИ и НЕ искаме, икономически групировки да си правят каквото си искат с държавата ни", пишат в страницата на събитието във фейсбук организаторите на бургаския митинг.

Събитието в Бургас ще започне от 13,30 часа от Часовника, до сградата на общината, за т.нар. "протестно кафе". След това недоволните ще направят шествие по Богориди до Моста, където ще се снимат. Фотосите ще бъдат изпратени на страницата на общия протест в социалната мрежа. Към момента 115 души са заявили, че ще присъстват.

В Сливен и Ямбол също се организират митинги. "Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, напук на умората, напук на безверието – излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", пишат сливналии и апелират всички да излязат в 15 часа пред община Сливен. В същия час ще се съберат и искащите оставка в Ямбол. Организаторите призовават всеки да запали свещ пред сградата на местната поща.

"Не търсим чудо. Искаме простички неща: да си върнем държавата, дома, достойнството. Ямбол, да запалим свещ, да помислим за бъдещето на България. Оставка! Искаме Оставка!", пишат организаторите.