Съкратените корабостроители продължават с протестите

Хората са много изплашени и несигурни за бъдещето си, казва Атанас Киров от инициативния комитет

Новият изпълнителен директор на "Бургаски корабостроителници" Диян Дянков е излязъл в неплатен отпуск за неопределено време и не е ясно кога ще се появи.

Това научили група преставители на съкратените служители, които днес били на среща с ръководството на Първа инвестиционна банка.

Както BurgasUtre вече съобщи по-рано днес от банката категорично заявиха, че не са собственик на завода, а "единствено и само един от кредиторите на предприятието".

Уволнените корабостроители обаче все още по никакъв начин не могат да влязат в контакт с Дянков.

"Затова протестите ни продължават", категоричен бе пред BurgasUtre Атанас Киров от инициативния комитет на съкратените от предприятието служители. 

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА-ТУК

Той е един от десетките, които работят в корабостроителницата вече над 30 години, останали без работа и без платени месечни възнаграждения за поледните четири месеца.

По думите му хората са много изплашени и не са сигурни в положителния резултат и мъглявото положение, пред което са поставени, въпреки подкрепата на институциите.

По-рано днес стана ясно, че 109 от освободените служители на "Бургаски корабостроителници" вече са се регистрирали в регионалното бюро по труда.