"Слънчев бряг" АД смени шефовете си в почивен ден

Интрига в Слънчев бряг, вадят лидер на БСП от борда, без да го предупредят

Преди минути Общото събрание на акционерите на "Слънчев бряг" АД гласува нов директорски съвет, който да управлява курорта през следващите 3 години.

Въпреки че 23 декември е неработен ден, Министерството на икономиката и енергетиката, което е основен акционер в дружеството, изпрати свой представител. Без неговото присъствие събранието щеше да е невъзможно, предаде в. "24 часа".

Йордан Георгиев, Румен Кулев, Веселим Маринов, Таня Власиаду и Светлодара Петрова са новите членове на директорския борд.

Гласуваното предложение е различно от предварително оповестения състав, отпаднаха адвокатът Евгений Мосинов и Валентин Михалев, който по предварителни прогнози трябваше да е новият изпълнителен диретор на комплекса. Причините за смяната обаче не бяха псочени от представители на държавата.


"Ако знаех, щях да си уплътня времето до друг начин, отдавна никой не се е базикал така, беше откровен левият лидер. Не е разговаряно с мен, аз не го приемам като някаква драма, но може би някакви други интереси са надделяли в последния момент, за да се стигне до тази ситуация, каза той и допълни: "Явно в определени моменти корпоративните интереси вземат връх над политическите и принципите". Той не конкретизира какви корпоративни интереси има предвид.

Общото събрание на акционерите продължава и в момента, то върви с малко по-бавни темпове, тъй като председателят на събранието следва необичайната практика сам да води протокола си на лаптоп. Новите шефове ще встъпат в длъжност след вписването им в търговския регистър.
Все още не е избран председател на борда и изп. директор на туристическото дружество, това трябва да стане на първото заседание на директорския съвет, което се очаква да е на 2 януари.