Освободиха мъж, лежал 17 години в затвора по грешка

След ареста му приятелката му го е оставила, а всички негови роднини са починали, докато е бил в затвора

Ирландецът, лежал 17 години в британски затвор за опит за изнасилване, е бил освободен, след като апелативният съд постанови предишната му присъда за недействителна, пише The Irish Times.
Виктор Нилън винаги е отричал, че през 1996 г. е опитал да изнасили 22- годишно момиче, което се връщало от нощен клуб. По думите му по време на престъплението той е бил у дома си и е гледал телевизия. След ареста той дори предложил да му направят ДНК тест, за да докаже невинността си. Пробата от генетичния му материал не съвпаднала с ДНК-то на нападателя, но както се оказало, представители на разследването не са казали това в съда.
Комисията за преразглеждане на криминални дела на Великобритания се е обърнала към Апелативния съд във връзка с делото на Нилън миналата година. Според резултатите от съдебното заседание, продължило само час, журито е взело решение ирландецът да бъде освободен незабавно.
Преди 17 години Виктор Нилън е осъден на затвор без право на помилване, защото не е признал вината си. По думите на приятеля му по време на престоя му в затвора ирландецът е страдал много. Той постоянно е подлаган на насилие.