Червен депутат ''се сгоди'' за Бареков

Бареков засвидетелства уважението си към партньорите на управляващите

Каква опозиция е „България без цензура”? Дали Бареков засвидетелства уважението си към партньорите на управляващите?
Защо всеки премълчава факта, че Йончев в момента е народен представител от Коалиция за България?
Той не е официален партньор в КБ, влезе в листата на БСП като “гражданска квота”.
Безнадеждният спектакъл на новоизгряващия политик и бивш журналист Николай Бареков тече с пълна сила.

В интервю за „Стандарт” той твърди, че депутатът от "Коалиция за България" Румен Йончев ще е гласът на партията, която предстои да се учреди около движението "България без цензура". Николай Бареков по принцип се обявява за противник и на четирите партии в парламента. Това обаче не му попречи да определи Волен Сидеров като свой говорител на последното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.
Вече нееднократно Бареков казва също, че смята да направи по-голямо обединение, в което да влязат Земеделският народен съюз (ЗНС), чийто председател е Йончев и ВМРО на Красимир Каракачанов. Воеводите съпровождат турнетата на бившия журналист навсякъде из страната.
Наскоро Сергей Станишев също изрази уважението си към Бареков, още преди новият политик да е учредил партията си: „Ако бях на мястото на Реформаторския блок, бих се хванал да работя на терен с хората в страната, а не да живея в собствен кръг на самонапомпване на жълтите павета. Това между другото прави господин Бареков като лидер на партия - той постоянно работи на територията на страната с хората - добре ли, зле ли, с едно съм съгласен, с друго не съм съгласен, но, виждам, това дава ефект според мен.“
Дали в този ред на мисли появата на ЗНС е малката изненада, тъй като имат депутат, избран с листата на левицата. Според Бареков това не е проблем, защото Йончев бил подкрепил управление, което изгонило ГЕРБ от властта. Освен това партията му е член на Европейската народна партия и била поставена в "център-дясно".
Традиционните коалиционни партньори на левицата са в Земеделския съюз "Александър Стамболийски" с лидер Спас Панчев, така че се предполага, че Йончев е в листата, в лично качество.  Той рядко се изказва от парламентарната трибуна. Преди да оглави ЗНС беше международен секретар. В 42-то Народно събрание е зам.-председател на комисията по външна политика и член на тази по земеделие. Не се е отличил и с кой знае колко активна законодателна дейност.
Заместникът му в ЗНС - бившият зам.-министър на вътрешните работи Явор Хайтов също участва активно в дискусиите, организирани от Николай Бареков. Остава открит въпросът дали Румен Йончев ще напусне парламентарната група на "Коалиция за България" или ще е гласът на Бареков и едновременно с това - част от управлението на страната.