EVN с готовност за реакция в случай на аварии по време на празниците

Мисия

24-12-2013, 13:01

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

EVN праща SMS при спиране на тока

EVN приключи подготовката за зимния сезон

По време на почивните дни няма да се извършват изключвания и планови ремонти

Общо 76 дежурни екипа на EVN България са в готовност да реагират при необходимост от отстраняване на евентуални аварии по време на празничните дни.

Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника при извънредни ситуации, както и да активира специален кризисен щаб, който вече направи първата си тренировка.

По време на официалните почивни дни дружеството няма да извършва изключвания и планови ремонти дейности. Такива ще бъдат извършвани само в случай на спешна необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките.

Като част от текущата подготовка за работа през зимата дружеството е доставило по места техника, инструменти и материали с оглед осигуряване на авариен резерв. В това число влиза и доставка на специализирана механизация – високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, както и АТВ за труднодостъпните райони. Дежурните екипи поддържат връзка с денонощно функциониращите два специализирани диспечерски центъра на EVN България за управление на електроразпределителната мрежа, откъдето се осъществява текущ контрол и мониторинг на съоръжения.