Левски започва нов ремонт във време на криза

Тимът ще започне полага­не на ново покритие на изку­ствения терен веднага след празниците

Левски ще започне полага­не на ново покритие на изку­ствения терен веднага след празниците. Целта е игри­щето зад „В” сектор да бъде готово за пролетта, когато подновяват тренировките в детско-юношеската шко­ла, пише Sportonline.bg.

Шефовете на сините об­мислят поръчка на настилка от най-ново поколение, коя­то ще трае няколко години. Сегашната вече е в отчайва­що и дори вредно за здраве­то на децата състояние. То­ва е и една от причините много родители да отзоват децата си от школата на „Герена" и да ги насочат към Славия или някоя от многото частни футболни школи око­ло и в София, където има по­добри условия за тренировки.

Средствата от благотво­рителната вечер „Синята Коледа" в размер на 76 хиляди лева обаче не са достатъчни и от клуба почти са намери­ли пари от спонсори и други дарения.

Сегашният терен струва­ше над 600 хиляди лева, но из­граждането му започна от изкопни работи, а сега ще се сменят само изкуствените чимове. Преди години пари­те бяха събрани от бенефиса на Станимир Стоилов, а след като той стана треньор, по­стави като приоритет нов изкуствен терен.

Новата сграда за съблекал­ни към мо­мента е на етап завършен проект и разрешителни. Па­ри за строеж на този етап няма и сините таланти няма да се радват на нова по­стройка.

Все още не е ясно и кой ще бъде директор на школата. Кирил Ивков, който времен­но заема поста, след като То­ни Здравков бе назначен за треньор на първия отбор, Вече не може да работи в необходимия ритъм и нато­варване