Завършен Музей на солта и укрепване на моста в трудната за Поморие 2013 г.

Туризъм

25-12-2013, 06:10

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

25 млн. лв. е бюджетът на Поморие за 2014 година

Догодина завършват център за настаняване от семеен тип

„Изпращаме 2013 година с оптимизъм, въпреки че беше труден период за общината, Поморие успя да реализира 100% капиталовата си програма”, така обобщи пред BurgasUtre изтичащата година кметът на морската община Иван Алексиев.

За 2013-а Поморие е реализирала два изключително важни проекта по оперативна програма „Регионално развитие”.

Единият от тях е за укрепването на моста, който е на стойност 1,5 млн. лева.

„Това беше много важно за нас, защото имаше голям риск при силни ветрове и бури за жилищната зона на ул. „Морска” в града и до момента хората претърпяха много материални щети. Щастлив съм в края на годината да кажа, че вече брегоукрепването е приключило. Сега остава да решим проблема със самото съоръжение, което при голямо вълнение на морето създава неприятен шум в жилищата”, обясни още Алексиев.

Другият проект, с който общината се гордее, е, че въпреки кризите е успяла да приключи е „Музеят на солта” за 1, 8 млн. лева.

„Изключително добър вариант за нас като туристически град, който ще привлече много туристи. Благоустроено е цялото пространство, освен добива на сол вече е обновена и музейната експозиция, а най-голямото придобивка, е че вече имаме туристически автобус, който през 2014 г. ще вози туристите от централна градска част до музея по специален, атрактивен маршрут”, допълни гладоначалникът.

Проект, който предстои да бъде завършен е изграждането на Център за настаянаване от семеен тип, за децата изведени от институциите, което ще допълни широкият спектър от социални услуги, които развива обшината.