„Българската Коледа" събра политици и популярни хора

„Българската Коледа" събра в Народния театър "Иван Вазов" в сряда вечер едни от най-популярните лица и политици в България. Каузата за по-малко деца с увреден слух и зрение обедини както едни от най-известните български актьори, изпълнители, спортисти и телевизионни лица, така и президента Росен Плевнелиев, премиера Пламен Орешарски, еврокомисаря Кристалина Георгиева и президента Георги Първанов, информира БГНЕС.

Първи на сцената излязоха ансамбъл "Чинари", последвани от Александра Раева и Мария Игнатова, а актьорите Силвия Лулчева и Руслан Мъйнов напомниха, че богат е не този, който има, а този, който дава и също така не препуснаха да споменат, че българският народ отдавна е излекувал емоционалното си късогледство и помага на ближния в беда.

"Нека Витлеемската звезда грее във всеки дом и озарява пътя на всяко начинание", пожела Орлин Горанов, след като изпя "Да започнем отначало", с която донесе добро настроение на събралата се публика, а трио "Сопрано" придаде ново звучене на емблематичния дует на Андреа Бочели и Джорджа "Виво пер лей".

В благотворителния концерт се включи и гласовитата певица на българската естрада Йорданка Христова.

Въпреки че звездата на Рафи изгря неотдавна, младият талант бе на висотата на много изпълнители, които вече дълги години са на сцената. В негово изпълнение песента "Ако си дал" прозвуча в една от най-добрите си интерпретации.

Благотворителната инициатива "Българската Коледа" се провежда за единайсета поредна година, под патронажа на българския президент. По време на концерта организаторите отбелязаха, че миналогодишната кампания е успяла да събере малко повече от 2.3 млн. лв. Парите са достигнали до 485 деца и 10 болници и центрове за рехабилитация.