Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!

Около 150 души протестираха в Стара Загора

Около 150 души излязоха на протест в Стара Загора под мотото "Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!".

Те се включиха в общонационалния протест на ранобудните студенти и емигрантите за оставка на правителството на Пламен Орешарски. В 15ч. пред общината се събраха старозагорци от всякакви възрасти, включително активни протестиращи от София. Протестиращите издигнаха плакати "Стягайте си багажа", "Неам нерви", "Честита оставка".

В националния протест днес се включиха над 20 града от страната, включително и от чужбина - Копенхаген, Атина, Хамбург, Лондон, Мюнхен, Монреал.

В социалната мрежа ФБ е организиран и конкурс за снимка от протестите на 26 декември. От изпратените три ще бъдат избрани за публикуване в печатни издания. Ще бъдат подбирани снимки за масовост на събитието, за интересен лозунг или плакат и една, която ще бъде избрана като любима на публиката, съответно събрала най-много лайкове във ФБ. София не е включена в конкурса, поради предимството, че протестите там са най-масови. Повече подробности на: https://docs.google.com/document/d/1U65guQ-fRoAxL8ZOFuWCA2F_ABTQBDA5-Rm3U1qyvIc/edit