Защо жените предпочитат плешиви мъже?

За много хора косата им е повод за самочувствие и гордост

Някои известни мъже обаче изобщо нямат нужда от буйна грива, за да направят страхотна кариера и да се превърнат в пример за подражание. Тези мъже са успели да превърнат плешивината си в своя запазена марка и да спечелят милиони.

Факт е, че косопадът е кошмар за всеки мъж, но жените гледат съвсем различно на този "проблем". Наскоро учени разкриха кои са най-честите причини, поради които нежният пол си пада по мъже без коса.

Ето и някои от най-интересните отговори на дамите:
"Плешивият мъж е истински мъж. Само така можеш да си сигурна, че не излизаш с дете", казва една от анкетираните жени.
Според друга, нивото на хигиена при плешивите мъже е много по-голямо, защото те се бръснат редовно и разбират женските навици за депилация.
Предимството, че мъжете без коса никога не използват шампоана на половинката си, се нарежда на трето място. А това изключително силно радва нежния пол.

Проучването показва също, че най-честият подарък, който жените правят на плешивите си приятели, е шапка.
Освен това дамите свързват липсата на коса с някои от сексапилните холивудски актьори на Джейсън Стейтъм, Брус Уилис и Вин Дизел.
Прехвърлилият 55-те Уилис е един от най-известните плешиви актьори в Холивуд. През цялата си кариера екшън-героят е смятан за символ на мъжественост и смелост. Впрочем, той е автор и на известната фраза „Красиво е да си плешив!”.
Вин Дизел по правило играе крайно мъжествени и решителни персонажи, които умело шофират състезателни коли и с лекота разбиват женски сърца.
Другият любимец на жените - Джейсън Стейтъм, е бивш фотомодел и полулярен актьор. По него въздишат всички жени, които си падат по силни и сериозни мъже.
Забравихме и някого? Разбира се – футболиста Зинедин Зидан, музикантите Сийл и Моби, актьора Самюел Джексън, а може би дори и Хоумър Симпсън. Впрочем към списъка на плешивите звезди скоро може да се присъедини и всепризнатия секссимвол Джуд Лоу! Напоследък актьорът страда от косопад и рискува скоро да загуби голяма част от косата си. Фенките му са убедени, че дори и след това, Джуд ще запази мястото си в класациите за най-сексапилни мъже на планетата.
Според експерти мъжете, които са приели своята плешивост и дори са я превърнали в свои плюс, са доста по-уверени в себе си. А има ли нещо по-привлекателно в мъж с доза самочувствие?

"Мъжете са като виното, те узряват с възрастта и се превръщат в хора, с които бихте искали да излезете на среща или да вечеряте", категорични са дамите и допълват, че гъстата грива определено не е синоним на "перфектен мъж".