Утре отново ни очаква слънчево време

През нощта над по-голямата част от страната времето ще е предимно ясно, в Дунавската равнина и на места по Черноморието и Горнотракийската низина ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност

Минималните температури ще са от -4° до 1°. Утре преди обяд ще е предимно слънчево, по поречието на Дунав мъглата ще се задържи през целия ден.

Около обяд от запад ще се появи висока облачност, която до края на денонощието ще обхване цялата страна. През по-голямата част от деня ще е почти тихо, но след обяд в Североизточна България ще се появи до умерен вятър от север-севроизток. Максимални температури в повечето райони от 7° до 12°, в районите с мъгла, по-ниски – от 2° до 5°. В София минимална -2°, максимална 9-10 °.

Над Черноморието времето ще е с разкъсана облачност, временно и значителна. В северните райони ще се появи до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 7° до 10°. Температурата на морската вода е около 7°, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще е предимно слънчево. Около обяд от запад облачността ще се увеличи – предимно средна и висока. Вятърът ще стане от север и ще е слаб, в Източна Стара планина и Родопите умерен. Максимална температура на 1200 м.н.в. около 8°, на 2000 м около 2°.
Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко над средното за месеца. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус“.
През последния ден на тази и първия на новата година времето ще бъде предимно облачно. Само на отделни места в крайните източни райони ще превали съвсем слаб дъжд. В новогодишната нощ вероятност за съвсем слаб валеж има и на отделни места в централната част на страната и югозападните райони. В Западна България ще бъде почти тихо, а в Източна ще духа слаб, по морския бряг до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а дневните ще се понижат и максималните ще са между 2° и 7°. В четвъртък облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалява до слънчево време. Значителна ще се задържи по Черноморието.