Вижте къде е паднал Михаел Шумахер

Пилето пострада тежко в ски инцидент

Намиращият се все още в критично състояние Михаел Шумахер продължава да е в критично състояние.
 
Той си е ударил главата, след като е изхвърчал встрани от трасето за свободно спускане във френския алпийски курорт Мерибел.

Германецът е бил в компанията на 14-годишния си син Мик и приятели. Той се е спуснал от върха Сюлир, паднал и си ударил главата в камък.

Според очевидци седемкратният световен шампион във Формула 1 първоначално е бил в съзнание и дори е описал състоянието си на пристигналия медицински екип. По-късно обаче е изпаднал в кома и така е бил приет в болницата в Гренобъл. На място се е наложила спешна хирургическа намеса, а след това германецът е поддържан в изкуствена кома.

Както Bulgariautre.bg вече писа, специалистите уточниха, че се е наложила спешна операция на главата, за да се освободи натрупалото се в мозъка напрежение. Скенерът пък е показал няколко кръвоизлива. За момента лекарите категорично отказват да дадат прогноза за състоянието на Михаел Шумахер. Те все пак смятат, че относително младата му възраст и бързата операция, която са извършили дават шансове за възстановяване на звездата.

Днес с 12 часа българско време се очакваше ръководството на болницата в Гренобъл да даде пресконференция за състоянието на звездата. Пред сградата са се събрали стотици фенове и десетки телевизионни екипи.

Десетки фенове също не спаха цяла нощ и останаха пред болницата, за да дадат подкрепата си за своя любимец и семейството му. Почитателите на седемкратния световен шампион са облечени предимно в цветовете на неговия бивш тим Ферари. Огромна подкрепа получи Шумахер и в социалните мрежи.