Бизнесмен дари 800 млн. долара преди да се самоубие

Милионерът се превърна в легенда след като обяви, че дарява цялото си богатство за благотворителност

 Известен бизнесмен от Уол Стрийт дари цялото си богатство на стойност 800 милиона долара преди да се самоубие.

Мултимилионерът Робърт Уилсън на 87 г. скочи от 16-тия етаж на луксозната си жилищна сграда Сан Ремо в престижен квартал на Ню Йорк. Сградата е била дом на Стивън Спилбърг, Деми Мур, Глен Клоус, Дъстин Хофман, Боно, Стив Мартин, Брус Уилис и Стив Джобс. Уилсън оставил предсмъртна бележка.

Милионерът се превърна в "легенда", както го наричат колегите му, след като обяви, че дарява цялото си богатство за благотворителност няколко години преди да сложи край на живота си. Последните си 100 милиона дари на нестопанската група за защита на околната среда Фонд за защита на околната среда.

Други получатели на финансиране от Робърт Уилсън са римокатолическата епархия в Ню Йорк, Фондът за световното наследство, благотворителната организация за опазване на околната среда Nature Conservancy и Обществото за опазване на дивата природа. Всеки един от тези бенефициенти получи по 100 милиона долара преди смъртта на милионера.

"Разбрах, че католическите училища затварят в цялата страна, а Бил Гейтс вероятно не е имал достатъчно пари, за да ги спаси", казва Уилсън през 2010 г., когато обяви дарението си за римокатолическата епархия в Ню Йорк.