Меркел: Напредъкът в Германия зависи от напредъка в Европа

Личната отговорност и инициатива са две от качествата, от които ще се нуждаят германците, за да тласнат напред страната си и Европа през 2014 година

Това заяви канцлерът Ангела Меркел в предварително записаното си новогодишно послание, чийто текст бе публикуван днес, предаде ДПА. 
"Държавата може само да инвестира. Тя може да създава добри условия. Политиката обаче не може да постигне нищо без всички вас в нашата страна. Това, което всеки един от нас постигне индивидуално в малък мащаб, това се отразява на страната ни като цяло", поясни Меркел. 
В словото си Меркел определя като приоритет запазването в добър ред на финансите на Германия, осигуряване на подкрепа за семействата и успешното реформиране на енергийния микс, за да бъде без атомна енергия и да разчита повече на възобновяемите енергийни източници. Тя заяви ясно, че каквато и политика да води Берлин, Германия трябва да помни колко важна е Европа за нейния успех и обратно. 
"Напредъкът в нашата страна зависи от напредъка в Европа", допълни тя, подчертавайки важността на потушаването на финансовата криза, която продължава да отслабва икономически големи части от континента.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"