Намалена видимост заради гъста мъгла

Девет души са ранени при 6 катастрофи

До 20 м е намалена видимостта в прохода "Шипка" поради мъгла, до 50 м - в районите на Гоце Делчев и Сливен, съобщават от агенцията "Пътна инфраструктура". Поради мъгла е намалена до 100 м видимостта в област Видин, по поречието на Дунав и в района на Благоевград, а до 200 м - в област Русе и в района на Оряхово.

Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Настилките им са сухи, има и мокри участъци, частично заснежени и заледени, но са почистени и обработени.

Девет души са ранени при 6 катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщи МВР.

В София са станали 19 леки пътнотранспортни произшествия.

 

Въвежда се временна организация за движение на тежкотоварни моторни превозни средства по четири пътни направления, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Между 12.00 часа и 20.00 часа и на 5 януари, неделя между 12.00 часа и 20.00 часа се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона по четири участъка от републиканската пътна мрежа. Целта е осигуряване на по-висока безопасност на движението при засиления трафик през почивните дни. Четирите пътни направления са: Път I-1 Мездра – ГКПП "Кулата", Път I-5 Русе – Велико Търново, Път I-8 Пловдив – Свиленград, Път I-9 Варна – Бургас. 
Шофьорите да тръгват на път с автомобили оборудвани за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки указанията на контролните органи. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен