Удължават срока на проект "И аз имам семейство"

Обучават кандидати за приемни семейства

Две деца са настанени в приемни семейства в Стара Загора до момента по проекта "И аз имам семейство", едното е новородено.

Срокът за изпълнение на проекта се удължава до 31 май 2014г. Той се изпълнява от Агенцията за социално подпомагане в партньорство с Община Стара Загора по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Приеми ме" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проектът е в синхрон с изпълнение на Националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в Република България" и е насочен към развитие на приемната грижа като алтернатива на настаняването на децата в специализирани институции.

От 26.09.2013г. започна обучение на втора група кандидати за приемни семейства. Екипът по приемна грижа към Община Стара Загора работи с кандидати за приемни родители, с утвърдени приемни семейства и със семейства с настанени деца, като извършва консултиране, проучване, обучение и оказва подкрепа по време на целия процес.