Тервел с одобрен проект за замразяване на умрели животни

Мисия Добрич

02-01-2014, 15:13

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Откриват се и осем работни места

Община Тервел приключи годината с нов одобрен проект, съобщават от кметството.
Той е по Програма за развитие на селските райони и цели изграждане на т. нар. малка инфраструктура за управление на животински отпадъци.
В бизнес зоната на гр. Тервел ще бъде изградено хладилно съоръжение, в което ще се събират и замразяват шоково странични животински продукти от Община Тервел и съседните й общини, които ще се извозват до действащи екарисажи във Варна и Шумен. Съоръжението допълва действията на общинската власт за въвеждане на система за управление на отпадъците, която да доведе до постигане на високо равнище на екологосъобразност на средата за живот и бизнес в общината. В рамките на проекта ще се обявят и проведат обществени поръчки за проектиране, строителство и доставки на оборудване и транспортни средства.
Инвестицията е на стойност 1 872 296.18 лв. без ДДС и включва: изграждане на сграда, вертикална планировка и външни връзки с трафопост и генератор, както и изграждане на хладилни помещения и друго технологично оборудване. Инвестицията включва още доставка на специализирани транспортни средства. Пунктът ще се обслужва от осем души. Финансирането по Програма за развитие на селските райони за внесените до края на тази година проекти е в размер на 100 %.
Общината очаква резултат от оценката на четири свои малки проекти, внесени през м. септември по същата програма. Те са за дейности по благоустрояване и изграждане на инфраструктура за социални дейности в селата.