Коварна болест мъчи Вики, помогнете!

Животът

03-01-2014, 13:27

Снимка:

Facebook

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вики се бори с тумор в мозъка, правят базар на ул. "Младежка"

Малкото момиче има тумор в главичката, събират средства за лечение

Виктория е на 1 годинка от Пловдив. Тя страда от рядкото заболяване Глиом на хиазма оптика, има тумор в главичката. Тежката диагноза е поставена преди 3 месеца. Болестта се среща рядко. При Вики е започнало с леко трептене на оченцето. Последвали са редица изследвания, които не са установили с точност причината за състоянието на детето. Магнитният резонанс обаче показал тумор, който обхваща двата очни нерва. Той расте с малката – Вики и туморът са като едно цяло.

"Операция не може да се направи, заради деликатното място, на което се намира образуванието. Една такава интервенция може да ослепи Вики. Всяка погрешна стъпка би довела до мозъчно нараняване, умствено изоставане и много други последствия!”, сподели за Plovdivutre.bg майката Даниела Христова.

Препоръчва се лечение, което е в рамките на година и половина, в клиника в Германия. Няма 100-процентова гаранция, че момиченцето ще се повлияе от терапиите и ще се излекува. „Надяваме се да съберем нужната сума, за да стартираме лечението през февруари тази година”, допълва Даниела.

Първоначално детето ще бъде подложено на химиотерапия, която евентуално да забави процеса и да убие туморните клетки. В зависимост от резултатите лечението на Вики ще продължи с радиотерапия, която да я излекува докрай.

За Вики е необходима спешна помощ в чужбина, за да оздравее и да продължи да радва родителите си. Лечението в Германия струва 113 хиляди евро, които семейството няма как да осигури само. До момента събраната сума е около 65 хиляди евро, която е малко над 50 % от нужната за детето.

От Благотворителния базар в Пловдив в подкрепа на Вики бяха събрани 4000 лева. Семейството благодари на всички, които се включиха, на хората, които бяха съпричастни и помогнаха това да се случи. „Отново едно голямо БЛАГОДАРЯ на тези, които бяха неотлъчно до нас по време на базара”, казва майката на детето.

Да помогнем на 12-месечната Вики да оздравее!
Банкова сметка за набиране на средства:
Societe Generale Експресбанк
BIC Code: TTBBBG22
IBAN: BG35TTBB94001525767173
Титуляр: Даниела Красимирова Христова

Вижте още и на страницата на Вики във Файсбук, както и ТУК!