Спипаха софиянци крали в Своге

Задържаха трима криминално проявени столичани, извършили серия взломни кражби от вилни имоти край Своге

 Разкрити са четири удара на мъжете, работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.

Първият сигнал за взломена и ограбена вила в с. Владо Тричков бил подаден в полицията през месец ноември. По данни на собственика от имота му липсвали резачка за дърва, ръчен циркуляр, винтоверт и прободен трион.

През месец декември постъпили още три сигнала за извършени по идентичен начин взломни кражби от вили в същата махала на селото, при които били отнети бормашини, телевизори, ъглошлайф, електрически печки, хладилник, 20 метра удължител и дори кюнци от печка.

По случаите били образувани досъдебни производства и разследващите служители започнали работа по установяването на извършителите. След активни издирвателни и процесуално-следствени действия, проведени съвместно с криминалистите от ОДМВР-София, служителите на реда разкрили, че набезите са дело на близнаците Д.Р. и К.Р./46г./ и 38-годишния Д.Д. от столичния квартал „Люлин“ и тримата криминално проявени за аналогични престъпления.

Впоследствие станало ясно, че плячката си триото първоначално складирало в семейната вила на братята, след което някои от вещите били продавани на частни лица в покрайнините на София.

Инкриминираните вещи са намерени и иззети, а извършителите на престъпленията са задържани в полицейския арест за 24 часа. Продължава работата по установяване съпричастността им и към други идентични кражби в района.