Рекорд! Тийнейджър притежава над 14 хиляди молива (СНИМКИ)

Младият индиец се надява да бъде вписан в Книгата на рекордите на Гинес

Луд по моливите тийнейджър се надява да влезе в Книгата на рекордите Гинес като притежател на най-голямата колекция моливи в света. 15-годишният Тушар Лаканпал има общо над 14 хиляди молива във всякакви форми и размери от над 40 държави. Сред тях са и два, за които се смята, че са принадлежали на кралица Елизабет Втора.

Друга забележителност в колекцията на младежа от Ню Делхи е облицован със злато молив, както и гигантски такъв, дълъг над 2,5 метра и широк цели 29 сантиметра. Тушар вече е вписан в индийската книга на рекордите и се надява да попадне и в най-известната такава – Гинес. Той твърди, че при последното му преброяване моливите са били 14 хиляди, като се надява скоро да достигнат 15 хиляди. До момента рекордът за най-голяма подобна колекция принадлежи на Емилио Аренас от Уругвай, който има 14 хиляди. Тушар смята, че вече е подобрил този рекорд, но въпреки това продължава да събира моливи.

Младият индиец започнал да колекционира моливите още на 4-годишна възраст. В това начинание много помогнал баща му, който е пилот на самолет. Младежът обаче получава сериозна подкрепа от всички свои близки, които, след като разбрали за хобито му, също са взели важна роля в попълването на колекцията.