Мащехата на починалия 2-годишен Данчо: Не съм го удряла

При приемането на детето в Реанимация на Бургаската болница обаче пораженията са доста по-различни от думите на Ганка

Не съм удряла момченцето в деня на припадъка. Това каза за Нова телевизия мащехата на 2-годишния Йордан от село Дрянковец, който почина на 28 декември в МБАЛ „Св. Марина" във Варна. 
„На 9 декември като припадна детето, той беше добре. Отидох на магазина взех вафли, безалкохолно и дадох на детето да яде. Казах му Рамаданчо: „Ставай, мама, да ходиш". Той отиде до вратата и припадна. Закарах го в Айтос и там ми казаха, че е получил гърч", разказва мащехата Ганка Димитрова.При приемането на детето в Реанимация на Бургаската болница обаче пораженията са доста по-различни от думите на Ганка.Момченцето бе прието в кома и с опасност за живота в Реанимация на Бургаската болница  на 9 декември и двайсет дени по-късно лекарите не успяха да се преборят за живота му. 
Ганка сега живее при родителите си с двете си дъщери от предишен брак. Полицията я освободи от ареста, защото е бременна. Оттогава бащата на починалия Йордан не иска да я види.
„Доведено е от родителите в тежко състояние. След направените образни изследвания е установено,че има счупване на черепа, на основата на черепа и на черепния покрив. Има голямо кръвонасядане в областта на меките тъкани на главата. Има кръвонасядане по тялото, по меките тъкани. Има и кръвоизлив около левия бъбрек", заяви д-р Мария Колева- Реанимация МБАЛ - Бургас.

източник:24 часа