Човещина! Шеф продава ресторанта си, за да спаси сервитьорка

Лекарите казали на Матис, която страда от силни болки в главата, че туморът е с големината на топче за тенис на маса

Шеф си продава ресторанта, който притежава от 17 години, за да помогне на своя 19-годишна сервитьорка в борбата й с рак в мозъка. Британи Матис, чийто баща починал внезапно също от мозъчен тумор още когато тя била дете, е диагностицирана със страшното заболяване миналия месец, но няма здравна осигуровка, която да покрие разходите по лечението й.

Научавайки за трагедията на младото момиче шефът й, роденият в Германия Михаел Де Байър, решава да продаде ресторант и вундербар в американския град Монгомъри, за да й помогне.

„Не мога просто ей така да си седя и да позволя това да се случи. Няма да съм способен да живея спокойно. Никога няма да съм щастлив, ако само печеля пари и зная, че съм могъл да й помогна“, споделя Михаел.

Матис, чийто майка и сестра също работят в ресторанта, първо забелязва, че нещо не е наред с нея, когато получава странен обрив на крака си. „Отидох в болницата и там установиха, че кръвта ми се съсирва. Те искаха да ме приемат за лечение и да ми направят скенер и други изследвания. На следващия ден резултатите дойдоха и ми казаха, че имам тумор“, разказа момичето.

Лекарите казали на Матис, която страда от силни болки в главата, че туморът е с големината на топче за тенис на маса и се намира в лявата част на мозъка й, пише изданието „Куриър“. Въпреки диагнозата, момичето не се лекува, защото няма здравна осигуровка.

Чувайки за бедата на младата си сервитьорка, де Байър, който има две деца, веднага решава да продаде семейния ресторант и да дари парите на затрудненото семейство. „Те са семейство, което работи много, в миналото са преживели много трудности, но въпреки това не са тръгнали да искат милостиня. Те дори и сега не са искали помощ от никого“, казва германецът пред американското издание Khou.

Той смята, че ресторантът струва около 2 милиона долара. По думите му, след продажбата на ресторанта той ще прекарва повече време със семейството си.