Променят визията на центъра с мащабни ремонти

Мисия Бургас

09-01-2014, 13:39

Снимка:

община Бургас

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димитър Николов: Бюджет 2014 залага на достъпна среда и устойчива мобилност

Планира се обновяването на 170 000 кв.м. улици в к-с "Възраждане" и 140 000 кв.м. в централната част на града

Мащабни ремонти ще променят визията на ценъра. Той ще стане още по-привлекателен и приветлив след реконструкцията, която ще бъде реализирана чрез проекти през следващия програмен период 2014-2020.

Сред амбизиоззните проекти на общината са ремонта "Тройката", изграждането на подземна улица, подобряването на транспортните услуги чрез реализирането на проекта за Интегриран градски транспорт и изграждането на Централна автобусна спирка пред БСУ. Значими за Бургас са и обновяването на Автогара Юг, реконструкцията на следващия етап на ул. "Александровска" и "Богориди", както и старата част на Морската градина.

Те бяха представени от зам.-кметът по европейски политики и околна среда Атанаска Николова по време на обществено обсъждане на Бюджет 2014 пред жители на ЦГЧ и кв. "Възраждане". Николова акцентира върху проекта на общината да обнови изцяло 170 000 кв.м. улици в к-с "Възраждане" и 140 000 кв.м. в централната част на града чрез ОП "Региони в растеж".
"Предстои да разширим и мрежата от велоалеи в ЦГЧ и трансформирането на рушащата се сграда на бившата немска болница в Музей на съвременното изкуство и Библиотека"., обясни още зам.-кметът.

Сред амбициозните проекти на администрацията е и трансформирането на рушащата се сграда на бившата немска болница в Музей на съвременното изкуство и Библиотека.