Търсят доставчик за ресторанта "100 години назад" на Света Анастасия

Туризъм

09-01-2014, 16:53

Снимка:

община Бургас

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

След шеф на Света Анастасия, търсят готвач и барман

Сред изискванията към участниците е да имат поне 2 подобни договора в последните 3 години

Обществена поръчка за избор на доставчик на хранителни продукти и напитки за лекарната и ресторанта "100 години назад", разположен на наскоро реставрирания остров Света Анастасия, са обявили от община Бургас, показа репортерска проверка.

Доставката на продуктите ще се осъществява от фирмата изпълнител със собствен или нает транспорт до пристанище Бургас, а транспортирането на запасите по море до бившия Болшевик ще се осигурява от община Бургас. Срокът на изпълнение на обществената поръчка е 24 месеца, става ясно от обявлението, качено на сайта на местната администрация.

Сред изискванията е участниците да са изпълнили за последните 3 години най-малко 2 аналогични договора, а именно дейности, свързани с доставки на алкохолни, безалкохолни и подкрепителни напитки. На първо място се класира участникът предложил най-ниска обща цена за съответната обособена позиция.

Както Burgasutre писа сватби, кръщенета и тематични вечери - "пиратска" или "монашеска" ще се организират на острова още идната пролет. За любителите на спорта, ще се предлага гмуркане, курсове по йога, различни състезания по плуване и ветроходство. Изцяло обновени и възстановени в автентичния си вид са сградите на острова.
Музей, разказващ историята на Света Анастасия, църква с възстановени стенописи, датиращи от 14 век, къща за гости с неповторима гледка към Бургаския залив и възможност за пренощуване в истинска монашеска килия, ресторант с традиционна за региона кухня, лекарна, предлагаща целебни отвари от билки, отглеждани на място - това очаква посетителите на острова.