10 януари: Сериозни намерения, надеждни отношения

Слънце в Козирог, Луна в Телец

Астрологична картина на деня - 10 януари
Петък е ден на Венера, но точно сега едва ли можем да разчитаме на нейната подкрепа. Нощната красавица вече изчезна от небосвода и докато не се появи като утринна звезда, ще трябва сами да се грижим за хармонията и доволството си от живота. И вероятно с цената на не дотам приятни преживявания да осъзнаем, че някои от традиционните източници на радост и удоволствие вече са загубили стойността си за нас.

Въпреки това обаче, денят ни предоставя нелоши възможности да си отдъхнем от интензивния натиск през последните дни, а също и да отхвърлим бремето на някои временни недоразумения и проблемни ситуации. Рядък за януари шанс имаме и за това да  почувстваме повече комфорт във взаимоотношенията. Разбира се, поради ретроградната фаза на Венера това касае най-вече връзките ни с хора, оставили стабилен отпечатък в миналото. Днес и утре, съзнателно или не ще ги подложим на проверка. Надеждността и сериозността на намеренията ще бъдат ключовият критерий в оценката на партньори, приятели, роднини, колеги, началници и подчинени. Лекомисленото и безгрижно поведение, което обичайно осигурява лекота във взаимоотношенията, този път ще бъде сериозна пречка и в крайна сметка би могло да стане причина за тяхното временно и дори окончателно прекратяване.

Напрежението в общата астрологична обстановка продължава да поддържа статус на бойна готовност и дори в спокоен и уреден ден като този, ще влияе на фоновата атмосфера. Психологическите и финансови затруднения ще бъдат днес източникът на нашето недоволство. Вместо да им придаваме обаче твърде голямо значение е по - разумно да потърсим начини за разрешаването им. С помощта на проверени във времето хора, до края на деня те могат да се превърнат в неприятен спомен.

Работа и бизнес
Денят ни предоставя възможност за сериозна и задълбочена работа. За разлика от предходните дни, днес никой и нищо няма да ни принуждава да бързаме. Обстоятелствата ще се подреждат максимално удачно за периода, дори по въпроси касаещи актуални финансови затруднения. Със сигурност ще се появят и примамливи инвестиционни предложения. Не ги подминавайте с безразличие, но не забравяйте особеностите на ретроградната Венера. Вероятно има подробности и обстоятелства които в момента ще ви убягнат, а в последствие ще се превърнат в непреодолими трудности или изцяло ще обезсмислят надеждите ви за повишаване на благосъстоянието.

Здраве, хранене и красота
Добро самочувствие, стабилно здраве и завиден апетит ни обещава днешният ден. А и вкусната храна често ще ни отправя примамливи закачки. Това определено не е денят, в който намерението ви за провеждане на диета ще бъде подкрепено от Вселената. А и организма усвоява пълноценно всички полезни вещества от храна-по добре да я използваме като лекарство. Изключително полезни са храните богати на йод-например морските продукти.
Уязвими са гърлото и ушите, които трябва да пазим от настинки и възпаления. Посещението в стоматологичен кабинет все още би имало съмнителни резултати.
Идеален ден за трайно боядисване на косата, стига да не сте решили за променяте цвета и. Резултатите от експериментите с външния вид в момента могат да се окажат плачевни.