Неочакван ход на протестиращите

Изненадващо, обявеният за днес радикален протест се отлага за 15 януари

Тогава е и първият работен ден на народните представители.

Въпреки това мястото на протеста има няколко човека, сред тях е и Явор Никифоров, който беше обявен за учител на годината по информатика и е едно от лицата на протестите.  Той сподели, че днешното символично присъствие е вид учение.

Така създалата се ситуация бе безспорно неочаквана на органите на реда, защото пред парламента имаше засилено полицейско присъствие и коли на жандармерията.

Никифоров обясни, че протестът се отлага за 15 януари, когато е първият работен ден на депутатите. Той призова - когато хората искат да протестират, това да е ден, в който да си вземат отпуск. Никифоров се надява днес да се съберат хора, да се стигне до скандирания, но това да премине мирно, а по-радикалният протест да се проведе на 15 януари.

Междувременно още едно от лицата на протестите - Асен Генов, написа следното във фейсбук страницата си:

„Между другото, ако се окаже, че днес *НИЩО* не се случи; ако се окаже, че "приключването на мирните протести" е просто блъф; ако се окаже, че и агитките ги няма, а цялото МВР се ангажира с огромен ресурс, командирова хиляди и мобилизира тежка техника в центъра на София, Йовчев как ще оправдае най-големия си бюджет с най-неефективното ведомство и най-импотентната дейност?...

Дали този неочакван ход на няма да се окаже началото на нова протестна стратегия?