Засилено полицейско присъствие, очакват се четири протеста

В района на Народното събрание вече има засилено присъствие на органите на реда

Причината е един от четирите протест, които са организирани днес в София- антиправителственият протест, който се очаква да започне в 10:00 часа.

Сградата на парламента е обградена с метални заграждения. До сградата на парламента са разположени няколко коли на жандармерията.

Движението в района се извършва нормално.

Ето и протестите, който са организирани за днес в столицата:

- 9.00 часа граждани организират протест пред БНТ под надслов "Дайте ни думата да кажем истината за правосъдието в България".

- 10.00 часа пред Народното събрание ще се състои протест с искане за оставка на правителството. Първоначално протестът беше обявен под надслов "край на мирните протести" и с настояване за радикализация, но впоследствие инициаторите му обявиха, че това събитие е било изтрито от фейсбук.

-11.00 часа те ще протестират пред Министерство на правосъдието "Против безумията в проекта за нов наказателен кодекс ". След това ще внесат предложения за промяна в текста на кодекса.
-12.00 часа партия „Атака" организира митинг в памет на жертвите от американските бомбардировки над София на 10 януари 1944 година. Митингът ще се състои пред Американското посолство.