Това вече е истинско геройство! Цвети триумфира в Сидни!

Пловдивската тенисистка отвя на финала германката Ангелик Кербер

Пловдивчанката Цветана Пиронкова отново стана причина името на България да се разнася из цял свят по изключително приятен повод. Най-добрата наша тенисистка спечели безапелационно първия си турнир от веригата на WTA.

Цвети триумфира с купата от състезанието на твърдите кортове в Сидни (Австралия), което бе с награден фонд 710 000 долара. Във финала днес нашето момиче отвя световната №9 Ангелик Кербер от Германия с 6:4, 6:4.

По този начин пловдивчанката заслужи чек за 120 000 долара и 495 точки за ранглистата на WTA. Този актив пък ще бъде достатъчен Цвети да се изкачи с цели 50 места до №57 в света.

Геройството на нашата тенисистка е изключително, като се има предвид, че тя тръгна в Сидни още от квалификациите. В днешния финал букмейкърите също бяха отписали Пиронкова, като даваха коефициент за нейна победа от 4,50, докато шансовете на Кербер за успех се оценяваха на 1,20.

Припомняме, че преди боя над Кербер, Цветана Пиронкова се справи с още две тенисистки от световния Топ 10.  Тя отвя Сара Ерани от Италия със 7:6(2), 6:3 и чехкинята Петра Квитова с 6:4, 6:3.