Баскетболистите се предадоха и в Плевен

В следващия кръг нашите приемат шампиона Лукойл Академик

Отборът на Черноморец направи неуспешна поредна крачка към първа победа в НБЛ. Момчетата на Дечо Коешинов загубиха двубоя си в Плевен срещу местния Спратак с 88:72 (23 : 20 ), ( 16 : 22 ), (31: 15 ), ( 18 : 15 ).

Нашите започнаха добре мача и първата четвърт завърши само с 3 точки преднина за домакините. Бургазлии обаче коригираха мерника и през втората част успяха да отбележат с 6 точки повече от плевенчани - 22:16, за да излязат с 3 точки аванс на почивката при 42:39 в своя полза.

Очакванията за силни и равностойни последни части обаче за пореден път не се оправдаха. Домакините вдигнаха оборотите, подобриха борбата под кошовете и стрелбата си и просто не оставиха шансове за гостите, особено в третата четвърт, в която надделяха с 31:15. В края бургазлии изравниха играта, но това стигна само за утешителна разлика от 18:15 за домакините, които се поздравиха с крайната победа с 88:72 точки.

Така след поредния си двубой Черноморец остава последен в групата и е единственият отбор до момента, който не познава победата.

В следващия кръг нашите приемат шампиона Лукойл Академик. Мачът е на 18-ти януари от 18 часа в спортна зала Бойчо Брънзов.