Извадиха 3 сантиметрова хлебарка от ухото на австралиец

Австралийски лекари успяха да извадят гигантска хлебарка, влязла в ухото на мъж, съобщава ВВС. Чудовищното насекомо предизвиквало агонизираща болка в Хендрик Хелмер. Първоначално мъжът се опитал да изсмуче неканения гост с прахосмукачка, но след като не успял се принудил да потърси лекарска помощ. "Казаха, че никога не са изваждали толкова голямо насекомо от нечие ухо", признава Хелмер пред местна телевизия. Размерите му били между 25 и 35 милиметра. В Австралия са познати повече от 400 вида хлебарки.

Неприятностите за него започнали в сряда сутринта, когато той се събудил от остра болка в дясното ухо. Мъжът решил, че вътре е влязъл отровен паяк. Хелмер опитал да го премахне с домашната прахосмукачка, а след това със струя вода. Когато болката станала непосилна, неговият съквартирант го завел на лекар, който изсипал олио в ухото. Това обаче накарало хлебарката да се зарови още по-надълбоко, докато най-сетне умряла. Мъртвото насекомо било извадено с форцепс.

"Лекарката ми каза, че първоначално е предполагала, че става въпрос за малка хлебарка, но очевидно е подценила ситуацията", шегува се пациентът, който се прибрал у дома без нужда от допълнително лечение. Неговите приятели обаче го съветват вече да си ляга със слушалки в ушите.