Седмицата: Между Марс и Венера

Седмичен хороскоп 13-19 януари. Меркурий във Водолей, квадратура между Марс и Венера и Пълнолуние в четвъртък, 16 януари

Астрологична картина за периода 13-19 януари
Краят на предходната седмица, макар и изпълнен с дълбоки вътрешни преживявания ни даде възможност да си починем и да възстановим силите си след усложнената астрологична обстановка в началото на годината. Почивката обаче е кратка и така да се каже, между две сражения. Предстои ни още една интензивна и натоварваща в емоционално отношение седмица.

Пълнолунието на 16 януари съвпада с квадратурата между Марс и Венера и е важен етап от процесите и промените, в които ретроградната Венера в Козирог ни приканва да се включим. Така настоящата седмица, особено в първата си половина, ще се окаже изключително трудна за взаимоотношенията, както за личните така и за деловите. Дните преди пълнолунието ще бъдат богати на емоционални преживявания, свързани с трудни за преодоляване между-личностни конфликти. Споровете ще се превръщат в остро противопоставяне, а преодоляването на конфликтите ще изисква смяна на досега заявените позиции. В случай, че се окажете замесени в играта между Марс и Венера, следва да имате в предвид, че запазването на статуквото ще бъде невъзможно и обстоятелствата, които досега са оформяли скелета на взаимоотношенията ви не могат да запазят съществуващата си форма. Ако искаме да съхраните скъпи за сърцето или деловите си намерения връзки, следва съзнателно да потърсим възможност за компромис.

Особено сериозен е натиска в личните взаимоотношения където ревността и липсата на конкретни постъпки подкрепящи с практически доказателства заявените чувства, могат да доведат до кардинални промени и решения. Проблеми, чието решаване с години е било заобикаляно и отлагано, заблуди които до момента доброволно и упорито сме поддържали в опита си да избегнем нежелани и непопулярни решения, или да последствията от погрешни избори, ще заплетат стегнат възел, който за мнозина ще бъде по-лесно да разсекат, отколкото да развържат. Търсете достойни за себе си партньора решения и по възможност не допускайте конфликтите да се превърнат в шумни и грозни скандали, тъй като те могат да доведат до окончателен разрив във взаимоотношенията. Следва да имате също в предвид, че онези от тях, които са изчерпали своя потенциал и не се развиват в продуктивна и здравословна среда, могат просто да достигнат до своя естествен финал, освобождавайки място и възможности за нови по-устойчиви и ползотворни връзки.

Новите взаимоотношения  и романтичните връзки възникващи в този период, ще се окажат краткосрочни и ненадеждни. В деловите партньорства е възможно преразглеждане на партньорски споразумения и договори. Финансовите сделки ще бъдат натоварени с всевъзможни рискове, които могат да се окажат далеч по-големи от първоначалните ни впечатления. Бъдете предпазливи и благоразумни, решителни, но крайно внимателни и се уверете, че преценките ви са продиктувани от логични съждения, а не от емоционални вълнения и крайности, преди да пристъпите към действия и решения.

Разбира се Вселената и този път няма да изневери на правилото си да поддържа перфектен баланс във всяка ситуация и ни осигурява възможност да пренасочим вниманието си към позитивни и обещаващи възможности. Преходът на Меркурий във Водолей ще ни привлече към нови интелектуални и духовни интереси, приятно и ползотворно общуване с приятели и съмишленици. Можем да разчитаме на тях във всяка ситуация, особено в сряда и четвъртък, когато внезапни хрумвания и нестандартни решения могат да ни подскажат изход от всяка заплетена ситуация. Нужно е просто да освободим съзнанието си от стереотипи и очаквания и да допуснем различна гледна точка и неизследвани до сега възможности.

Успех!