8 от натровените в Сливен деца остават в болница

Животът

13-01-2014, 06:10

Снимка:

mbal.sliven.net

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Акция "Пиле" заради натровените деца

Състоянието им е стабилно, но ще бъдат под наблюдение и в следващите дни

Само 8 от натровените в Сливен деца останаха в болница. Две от тях са в инфекциозното отделение на областната болница, а 6 - във военна болница.

Те са стабилизирани, но за всеки случай ще проследим състоянието им в близките часове и дни, обясниха от лечебните заведения пред "Стандарт".

Всички останали 51 деца, които бяха хоспитализирани в петък и събота, вече са напуснали лечебните заведения. Изписванията започнаха още в събота. В неделя са изписани всички ученици, които се лекуваха в детското отделение на областната болница в Сливен. 18-те ученика, които имаха симптоми на хранително натравяне в Котел, са прегледани, но са оставени на домашно лечение. Нито едно от децата не е постъпвало в болница, съобщи зам.-кметицата Мариела Байкова.

"Ще осигурим алтернативно хранене за учениците в училищата, които се зареждат от фирмата, за чиято храна се предполага, че е източник на проблема", заяви в неделя Бисерка Василева, директор на регионалния инспекторат по образование в Сливен. От Агенцията по храните съобщиха, че фирмата е затворена със заповед на д-р Пенчев, който оглавява институцията в Сливен. Резултатите от изследванията на персонала и храната ще бъдат готови в понеделник.