Първата дама на Франция е била приета в болница

Тя беше приета в болница само ден, след като списание Closer публикува снимки с твърдения за афера на президента

Първата дама на Франция Валери Триервелер беше приета в болница след съобщенията за афера на президента Франсоа Оланд.
От нейния офис съобщават, че тя е приета в петък, "за да си почине и за някои тестове".
Триервелер и Оланд не са официално женени. Тя беше приета в болница само ден, след като списание  Closer публикува снимки с твърдения за афера на президента.
Оланд не отрече тайната връзка с актрисата Жули Гайе, която той е посетил в апартамент край Елисейския дворец, но заяви, че ще съди списанието за нарушаване на личното му пространство.
Очаква се Триервелер да излезе от болница в понеделник, съобщиха от офиса й, цитирани от Франс прес.
В петък списание Closer публикува материал от седем страници да аферата на Оланд и Гайе. Материалът беше илюстриран с фотоси, които показват човек, за когото се твърди, че е президентът, да посещава апартамена по същото време, когато там е Гайе.
Оланд заплаши, че ще съди списанието за материала, който той нарече "атака срещу правото ми на лично пространство", без обаче да отрече твърденията за афера.
За вторник е предвидена пресконференция на Оланд за плановете на правителството за стимулиране на западащата икономика, която обаче вероятно ще бъде засенчена от сканадала около личния му живот.
Проучвания на общественото мнение вече показват, че Оланд е най-непопулярния президент от десетилетия, като едва 25% от французите му имат доверие.