Нова авиокомпания ще каца на Летище София от март

Летище София и националната авиокомпания на Сърбия - Air Serbia, ще предложат на пътниците нови възможности от 30 март 2014 г.

Тогава влиза в сила и лятното разписание на столичния аеропорт.

Сръбският авиопревозвач започва полети до София и Варна, Бейрут и Будапеща, а от 29 май до Киев и Варшава.

Пътуващите от Белград ще могат да се възползват от промоционални двупосочни билети по случай откриването на новите линии на цени от 149 евро до София и Варна, 99 евро до Будапеща, 129 евро до Варшава и Киев и 219 евро до Бейрут. Специални тарифи са валидни до и от мрежата на Air Serbia в Балканския регион и от новите дестинации до Белград.

Полетите на Air Serbia до София, Будапеща, Киев и Варшава ще са ежедневни, а тези до Варна и Бейрут ще се изпълняват три пъти седмично, като предстои да се увеличат до ежедневна честота от юни 2014 г.

По линиите до София, Варна и Будапеща, ще летят самолети ATR72.

Новите полети предлагат удобни връзки чрез централното летище на Air Serbia – „Никола Тесла” в Белград, към многобройни дестинации в Европа - Париж, Амстердам, Прага, Рим, Милано, Копенхаген, Стокхолм, Щутгарт, Дюселдорф, Берлин, Цюрих, Брюксел и Москва. Чрез партньорите на авиолинията се ползват и международни връзки до Азия, Австралия и Америка.