Творците на свободна практика кандидатстват за общинско финансиране от март

Бургас Лайф

14-01-2014, 15:51

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общината финансира арт проекти на творци на свободна практика

Сесиите за приемане на проекти са две

Атристите на свободна практика и културните организации в града ще могат да кандидатстват за общинско финансиране на проектите си от 1 март. Средствата ще се предоставят след конкурс според условията на Правилника за съфинансиране на културни проекти, който бе приет наскоро.

Както Burgasutre писа най-важните критерии са постижимост на поставените цели, план за реализация, оригинална творческа концепция, иновативност, художествена стойност и техническа обезпеченост.

"Сесиите за приемане на проекти са две. Първият период за подаване на документи е от 1 до 30 март. Крайният срок за разглеждане на предложенията е 20 април, а срокът за изпълнение – 15 септември. Вторият период е от 1 до 30 юли. Крайният срок за разглеждането им ще бъде на 20 август, а срокът за изпълнение на проектите – 30 ноември", казаха от местната администрация.

Пълният текст на Правилника за съфинансиране на културните проекти, както и формулярът за кандидатстване са достъпни на официалния сайт на Община Бургас в раздел „Култура" – http://www.burgas.bg/bg/info/index/795.