Грижи за косата с водка

Блестящите руси коси на Ева Херцигова са се превърнали в запазен знак за нейната външност. Докато рецептата за сияйна външност на Наоми Кембъл е прясно изцеден плодов сок, изпит на един дъх сутрин на гладно, Ева предпочита да използва... обикновена водка.

Разбира се, това не означава, че хубавицата злоупотребява с алкохола. 40-годишният модел „плакне“ кичурите си в спиртната напитка. Водката, по думите ѝ, прекрасно възстановява светлите коси и им помага да останат с блясък.

Действително чистите спиртосъдържащи течности са широко използвани в козметиката, особено в лечението на проблеми с косата. При нанасянето върху кожата на главата, водката загрява кожната повърхност, стимулира кръвообращението и подобрява работата на космените фоликули, което помага за укрепването на косата.
Разбира се, една водка не е достатъчна, за да се сдобиете с коси като на Ева Херцигова. „Най-добрата рецепта за красиви коси е проста – не ги излагайте продължително време на слънчева светлина, пийте достатъчно вода, почивайте и се чувствайте обичани.“ – споделя моделът.
Ако предпочитате домашни средства за грижа за коса, предлагаме ви и една ефективна маска за коса с водка и лимон в равни пропорции, която не само позволява да изсветлите кичурите си, но и помага за балансиране на себума върху скалпа. Сместа се нанася върху главата, косата престоява увита в кърпа за около 15 минути, след което се измива с топла вода.