Жоро Милионера съжали за обира, но мълчи за парите

До 2 месеца Върховният касационен съд решава за намаляване на 12-годишната му присъда

Георги Енев, задигнал близо 1,5 млн. лева от поверения му инкасо автомобил през 2012 година, съжали за постъпката си, но така и не каза къде са парите.

Днес той застана пред Върховния касационен съд, който разглежда молбата му за по-лека присъда.

Енев се яви пред върховните магистрати и поиска 12 години затвор да му бъдат отменени, а делото да бъде върнато в Пловдивския апелативен съд. Ако това не бъде уважено, Енев и адвокатът му са склонни присъдата да бъде намалена до дадената на първа инстанция - 8 години, пише vsekiden.

По време на днешното заседание защитата мотивира искането си с липса на мотиви на апелативните съдии за увеличаване на присъдата, при положение, че има превес на смекчаващи вината обстоятелства. Решението на ВКС ще стане ясно до 2 месеца.

През лятото на 2012 година Георги Енев – Жоро Милионера, задигна 1,5 млн. лева служебни пари от поверения му инкасо автомобил. За деянието си той получи 12 години затвор. Сега обаче моли магистратите от ВКС да я отменят или намалят.

След дръзкия обир Енев дни наред бе в неизвестност, стигна се до международно издирване. В крайна сметка се предаде сав в полицията. И до днес обаче остава загадка къде са откраднатите пари. Според данни е възможно Енев да е заровил парите на неизвестно място, за да им се радва след като изтърпи присъдата си. Загубите на фирмите, чиито обороти бяха задигнати, вече са покрити напълно от застрахователите.