Полицай на годината - на крачка от убиеца на Илия Павлов

Единадесет години след убийството на Илия Павлов виновни за публичния разстрел няма

Михаил Наумов, който бе избран за Полицай на годината през 2013, е на крачка от разплитане на убийството на Илия Павлов, стана ясно от интервю за предаването "Жега" на ТВ7.

Ръководителят на сектор "Убийства" в Националната полиция беше човекът, който успя да разкрие покушението срещу Жоро Илиев от страна на неговия враг Райко Кръвта.
Най-вероятно убийството на Илия Павлов е извършено от групата Килърите 4 - единствената, чиято дейност досега не бе систематизирана пред публиката, за разлика от активността на Килърите от 1 до 5.

На 7 март 2003 г. Павлов беше застрелян от снайперист пред офиса на „Мултигруп“ в София. Подбудителите и извършителят на това убийство до този момент обаче, остават неразкрити.
Към датата на смъртта си, Павлов е смятан за най-богатият българин, като състоянието му е оценявано на 1,5 млрд. лв. в класацията на българското списание КОЙ и на около милиард лева от полското списание "Впрост", което прави ранглисти на най-заможните източно-европейци.
Убийството беляза начало на 3-годишно разчистване на сметки по върховете на родния бизнес и в средите на босовете от ъндърграунда.
След Павлов са убити знакови фигури като Фатик, Самоковеца, Стоил Славов, Руснака, Жоро Илиев, Емил Кюлев. Покушенията върху тях дълги години не бяха разкривани от силите на реда, а това поражда съмнения както у нас, така и в чужбина за това, дали полицията или
наши и партньорски службите не са имали отношение към показните разстрели.
По същество знаковите убийства са много добре подготвени престъпления. Няма държава в света, където такъв тип престъпления се радват на 100% разкриваемост.