Петков: Това е абсурд! Такъв запис няма!

Скептичен съм дали изобщо има някакъв запис

Това заяви в предаването „Здравей, България” Румен Петков, член на Национална гражданска инициатива АБВ. Той обаче отхвърли възможността следенето да става със средствата на МВР.

Петков е на мнение, че следенето се извършва от бивши служители на силовите структури.
От ефира на Нова телевизия той отправи предупреждение: „Искам да напомня на бившите служители, че ако си вярват на боса, че контролът му върху прокуратурата е тотален, бъркат. Трябва да знаят, че ако бъде установено, че се занимават незаконно с проследяване, филмиране, подслушване, ще берат ядове”.
По повод скандала за записани разговори между него, Бойко Борисов и президента Георги Първанов, Румен Петков каза, че по темата е водил разговор с вътрешния министър Цветлин Йовчев и председателя на ДАНС Владимир Писанчев. Пред тях изразих мои разсъждения, че с президента Първанов сме обект на проследяване. Увериха ме, че такова нещо няма. Вярвам им”, заяви Петков.
Румен Петков отново категорично отхвърли твърденията, че с президента Георги Първанов са се срещали с бившия премиер Бойко Борисов, за да обсъждат дейността на АБВ. „Това е абсурд! Такъв запис няма, скептичен съм дали изобщо има някакъв запис”, заяви Петков.
Румен Петков потвърди, че е провел разговор на тема рестартирането на проекта „Белене“ с бившия премиер Бойко Борисов. „Гордея се с този разговор“, допълни той. По думите му от Борисов тогава – преди около три месеца – е получил уверението, че ако има чуждестранен инвеститор, който поема всички разходи по изграждането, групата на ГЕРБ ще го подкрепи. За срещата е бил информиран премиерът Пламен Орешарски.