Компания от един служител прави над 1 млн. долара продажби

На 27 г. Джоуи Хийли генерира повече от 1 млн. долара приходи на година от студиото си за оформяне на вежди The Joey Healy Eyebrow Studio в Ню Йорк, както и от свързаната с него компания, която произвежда и продава продукти като грим за вежди. Хийли, който работи с редица известни клиенти като актрисата Кира Седжуик и с големи модни списания, споделя пред CNBC, че не е създал бизнеса си за един ден. През 2009 г. той започва да посещава заможни клиенти в Манхатън в жилищата им, за да оформя техните вежди.

С увеличаването на търсенето той отваря собствено студио и започва да таксува по 115 долара за оформяне на вежди, а скоро след това сключва споразумение за подялба на печалбата с компанията Completely Bare, която разполага с четири спа центъра в Ню Йорек и обучава стилистите там да използват неговата методология. Хийли е част от елитната група предприемачи, които откриват, че е възможно една компания да започне да генерира по 1 млн. долара приходи годишно без да има постоянни служители на пълен работен. Според официалните данни през 2011 г. в САЩ е имало 28 835 компании, в които работят само собствениците им, които са отчели по над 1 млн. долара приходи.

Хийли, който има записани часове за пет седмици напред, осъзнава бързо, че няма нужда от луксозен салон на улично ниво, тъй като той не приема случайни клиенти. Вместо това той ръководи студиото си в Манхатън от седмия етаж на офис сграда.