Лечков: Възобновеното дело е да ми попречи за кметски пост

Пак бих се кандидатирал, искам доброто на Сливен, казва бившият градоначалник

"Най-съществената част от обвинението е да ми се попречи да заема кметски или държавен пост", заяви бившият кмет на Сливен Йордан Лечков.

Той смята, че това е причината главният прокурор Сотир Цацаров да поиска възобновяване на едно от делата срещу него.

В искането на Цацаров се посочва, че основание за възобновяването са допуснати нарушения на закона и процесуални нарушения, които са довели до неправилни правни изводи от съда. Според бившия кмет на Сливен, такива нарушения няма.

"Давал съм оценка и съм отговарял на въпроси, затова съм бил неудобен. Посочвал съм хора, които искат да се развиват да заемат своята дейност като депутати. Имал съм отговорност да посочвам определен човек, посочвал съм подходящи хора да заемат важни постове", каза Лечков в студиото на bTV.

Според него България и Гърция са единствените страни в Европейския съюз, в които няма децентрализация.

Ако има възможност Йордан Лечков отново би се кандидатирал за кмет, тъй като е побеждавал всички партии много пъти. "Всички партии в Сливен и региона бяха обезличени откакто съм кмет", посочи той и допълни, че единственото, което искал било доброто на Сливен.
Лечков заяви, че от 15 години извършва социална политика, която е в помощ на града. Той каза още, че това, което иска да промени е създването на условия на младите хора да се върнат и да се реализират в България.

Във връзка с присъдата на сина му, той твърди, че е нормална младежка грешка. Синът му няма оправдание, но това няма да се повтори.