Владимир Путин: Руснаците обожават Елтън Джон

Руският президент Владимир Путин твърди, че не съществува дискриминация към хомосексуалистите в Русия. Въпреки това в страната съществува закон, който забранява хомосексуалната пропаганда и повдига редица въпроси и упреци към държавния глава, пише БГНЕС.

По време на един от концертите си в Москва световната звезда Елтън Джон публично изказа несъгласието си със закона и порица приемаето му.

Путин призна, че е почитател на Елтън Джон и няма нищо против сексуалната му ориентция. "Той е необикновен човек и невероятен музикант. Аз самият съм почитател на творчеството му, както и голяма част от руския народ", каза руският президент в "Шоуто на Андрю Мар".

"Познавам хомосексуалисти и съм приятел с тях. Нямам никакви предразсъдъци към тях и не е редно да се чувстват различни от останалото население в Русия, тъй като срещу тях няма никаква професионална или социална дискриминация", комнтира още руският президент.

Забраната за хомосексуална пропаганда цели да попречи на разпространяването на информация относно хомосексуалнастта сред децата под 18 години.