Времето утре: Максимални температури между 10° и 15°

Вижте какво ще бъде времето в страната утре

През нощта от запад облачността отново ще се увеличи и утре още преди обяд в Западна България.

По-късно през деня и на места и в източните райони ще превали дъжд, възможно е да прегърми.

Покрай река Дунав, вятърът ще се ориентира от изток-североизток и с него в страната ще започне да прониква студен въздух. В Дунавската равнина максималните температури ще останат най-ниски - между 5° и 8°, в останалите райони - между 10° и 15°, в София 10°. През по-голямата част от деня в Югоизточна България ще продължи да духа умерен и временно силен юг-югозападен вятър, ще има разкъсвания на облачността и там дневните температури ще са най-високи - до около 17°.

Минималните температури ще са между 2° и 7°, в районите с южен вятър до 10°-11°, в София 4°. Над Черноморието облачността също ще се увеличи и на места ще превали дъжд. По южното крайбрежие ще продължи да духа умерен и временно силен югозападен вятър и там валежите са по-малко вероятни. Максимални температури - между 12° и 17°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето - 2-3 бала.


Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна и на много места ще превали дъжд, над 1700 метра - сняг. Бурният югозападен вятър бавно ще се ориентира от запад, ще остане силен и бурен. Максимална температура на 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около 0°.. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, съобщи агенция "Фокус"


В сряда ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър и температурите ще се понижат още малко. Все още на места слабо ще превалява, но тенденцията е към спиране на валежите, а облачността от запад ще се разкъсва. В четвъртък ще има разкъсана облачност, почти без валежи. Вятърът чувствително ще отслабне.

 

Понижението на температурите ще продължи и преобладаващите ще са: минималните - между минус 1° и 4°, максималните - 5°-10°. В петък бързо ще заоблачи и до края на деня ще завали дъжд. През почивните дни от изток-североизток ще нахлува студен въздух.