Борисов към Станишев: ГЕРБ няма да се коалира с центристки и леви партии

Подобни твърдения са безпочвени опити за манипулация

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати отворено писмо до лидера на БСП Сергей Станишев, по повод спекулациите, че съществуват договорки и сценарии за разцепление в БСП, които замесват и неговото име.
„Уверявам Ви, че всички подобни твърдения са умишлени и безпочвени опити за манипулация. Използвам случая, за да ви информирам официално, че Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ прие решение, че партията категорично няма да влиза под каквато и да е форма в коалиции с политически формации от център-левия политически спектър. В това число попадат и всички партии и движения от „Коалиция за България“, включително и БСП, и АБВ, пише в писмото Борисов.
В него той уверява Станишев, че като председател на ПП ГЕРБ ще бъде гарант за спазването на решението на Изпълнителната комисия на партията.
По думите на Борисов по този начин ГЕРБ категорично се разграничава от всякакви умишлени опити за пришиване на името им към хипотетични бъдещи коалиции е леви партии и движения.
Решението на ИК на ПП ГЕРБ е и категорично заявяване и препотвърждаване пред българските избиратели и пред всички политически формации у нас и в Европа на безспорната център-дясна политическа позиция на партията. Уверен съм, че след това действие на ГЕРБ, всички публични опити за манипулация на общественото мнение ще бъдат неуспешни, подчертава още лидерът на ГЕРБ.

Като председател на най-голямата парламентарна група и най-голямата дясна партия Борисов призовава за прозрачен и националноотговорен дебат по време на предизборната кампания за европейските избори.
В предстоящата предизборна кампания няма място за дребнотемие, политически интриги, компромати и манипулации. Като председател заявявам, че нашата партия ще води позитивна кампания в името на европейското бъдеще на българските граждани и страната ни, заключва лидерът на ГЕРБ.