Първанов: Гледаме на АБВ като на дългосрочен проект

Той заяви, че няма никакви амбиции за водачество на БСП

Ние гледаме на АБВ като на дългосрочен проект, категоричен е президентът Георги Първанов (2002 - 2012г.)

Той допълни, че от АБВ не разчитат на електората на БСП, а на много избиратели, които са разочаровани, които отдавна не гласуват и биха могли да припознаят в АБВ идеи и политици, които да ги реализират.

Георги Първанов заяви, че няма никакви амбиции за водачество на БСП. Според него смяната на водачеството е само част от промените, от които левицата има нужда. "Ръководството на БСП демонстрира собственическо чувство", коментира Георги Първанов.

Президентът съобщи, че през следващата седмица АБВ ще обяви точките по национално съгласие по демографската политика, която е ключова за формацията и по приоритети на политиката в енергийната сфера.

Що се отнася до възможността за предсрочни парламентарни избори, Георги Първанов заяви: „Ние гледаме на АБВ като на дългосрочен проект“. Формацията има готовност дори за сценарий, вот 2 в 1 през май.

Първанов заяви, че кризата няма ляв и десен изход и само силната социална политика и вътрешна икономика са решение. "Защото само с кредити отвън социална политика не може да се прави", допълни той.

По въпроса за АЕЦ „Белене“ Георги Първанов коментира, че трябва да бъде рестартирана, без да се противопоставя на другата идея за 7-ми реактор в АЕЦ „Козлодуй“. „